Koning in Maastricht: 'Prachtig ontvangst'

Koning geeft boksen en handen aan het publiek bij aankomst in Maastricht © Persbureau ANP
Koning Willem-Alexander is aangekomen in Maastricht om zijn verjaardag te vieren. "Eindelijk, prachtig weer en een prachtig ontvangst."
"Hebt u de zon geregeld?", vraagt het koningspaar aan de L1 verslaggever. "Perfect!"
De koninklijke familie is blij dat ze weer een ouderwetse Koningsdag in Maastricht mogen vieren. Prins Maurits, "Geweldig, na twee jaar. We hebben het gemist. We gaan met open verwachtingen de stad in en dan kan het alleen maar nog mooier worden."
Ook prins Bernhard junior en zijn vrouw prinses Annette zijn blij in de provinciehoofdstad te zijn. "We hopen op een hoop gezelligheid en lieve mensen. We laten ons graag verrassen. Anderhalve week geleden waren we al hier om even van de omgeving te genieten."

Handjes en boksen

De koning wordt bij aankomst in Maastricht woensdag door het publiek gefeliciteerd door middel van een boks. "Dat is makkelijker", besluit de koning nadat hij een aantal mensen eerst een hand heeft gegeven.

Lang zal hij leven

De familieleden van de koning, die woensdag zijn 55e verjaardag viert, nemen foto's en schudden handen met het publiek. Ook wordt de koning meerdere malen toegezongen met 'lang zal hij leven'.
Bij aankomst werd de jarige Willem-Alexander toegesproken door de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake, die hem allereerst feliciteerde met zijn verjaardag. Toen het getal '55' viel, begon de koning enigszins ongemakkelijk te lachen. "Het is niet leuk", beaamde de 68-jarige Penn-te Strake lachend.