Anti-monarchie leuzen op huis burgemeester Maastricht

Het huis van burgemeester Annemarie Penn-te Strake is beklad. © Ben Brack (L1)
De woning van burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht is beklad. Er zijn in Koningsnacht leuzen tegen de monarchie op gezet. ‘Fuck de koning’ en ‘Fuck je monarchie’ staat er op de zijkant van het huis.
Het was woensdagochtend een onaangename verrassing voor burgemeester Penn. Niet dat ze het zelf gezien had. Een verslaggeefster van het NOS Radio 1 Journaal wijst de burgemeester op de graffiti.

Bekladding

Penn reageert vrij luchtig op de bekladding. "Er zit veel graffiti in onze stad. We weten dat het er is." Burgemeester Penn laat de graffiti haar dag niet bederven. "Dit is ook onze samenleving. Het hoort er een beetje bij."
Volgens een verslaggever zijn meerdere huizen richting het Vrijthof beklad met soortgelijke leuzen.

Demonstratie

De Republiek, een vereniging van actievoerders tegen de monarchie, gaat woensdag op de Koningsdagroute in Maastricht demonstreren. Dat is na wat onenigheid tussen de vereniging en de gemeente toch op de aangewezen plek op Het Bat.
De afgelopen dagen was er nog enige onzekerheid over de demonstratieplek van de Republiek. De organisatie wilde de plek die werd aangewezen door de gemeente namelijk niet accepteren.