Eerste Oranjefans in Maastricht aangekomen

De eerste Oranjefans staan klaar langs de route © Sjors Abeling (L1)
In Maastricht zijn de eerste Oranjefans aangekomen voor Koningsdag.
De koning brengt na twee jaar toch een bezoek aan de provinciehoofdstad. Eigenlijk zou in 2020 Koningsdag in Maastricht zijn, maar toen ging het niet door vanwege de coronacrisis.

Snoep

Langs de route die de koning gaat afleggen staan al groepjes Oranjefans opgesteld. "Ik wil het beste plekje hebben", vertelt Oranjefan Oscar op L1 Radio. Voor de koning heeft hij snoep meegenomen. "Als de koning het niet aanneemt, dan kunnen we het nog bij de prinses en de koningin proberen."

Briefing

In Maastricht zijn 1200 agenten aanwezig om alles in goede banen te leiden. In het MECC in Maastricht kregen de agenten vanochtend een briefing. Ook de Duitse politie schiet de agenten in Maastricht te hulp.
De Koninklijke familie wordt rond 11:00 uur verwacht. Het programma duurt zo'n twee uur, maar het feest gaat daarna door in de provinciehoofdstad. Zo gaat op het Vrijthof Rowwen Hèze een speciaal gecomponeerd lied brengen. Ook violist André Rieu treedt op. Het bezoek van Willem-Alexander en zijn gezin is live te volgen bij L1.