Drie hennepkwekerijen in Roerdalen opgerold

Hennepplanten in een huis in de gemeente Roerdalen © Politie Echt
De politie heeft dinsdagochtend in drie woningen in de gemeente Roerdalen hennepplantages gevonden. Er zijn twee aanhoudingen verricht.
De woningen lagen allemaal midden in een woonwijk. De hennepplantages omvatten bij elkaar opgeteld 600 hennepplanten.

Locaties hennepkwekerijen

Agenten stuitten in een huis aan de Hoofdstraat in Herkenbosch op 105 hennepplanten. Daar werden de twee verdachten gearresteerd. De andere kwekerij in Herkenbosch werd gevonden aan de Van der Renneweg. Daar stonden 90 planten. Een verdachte is gehoord en moet zich later verantwoorden. De meeste hennepplanten werden gevonden in een huis aan de Bergerweg in Vlodrop. Het ging om 500 planten. De verdachte zal later gehoord worden.

Gevaarlijke situatie

In één woning was er volgens Enexis een gevaarlijke situatie door het illegaal aftappen van stroom. Burgemeester Monique de Boer laat onderzoeken of de drie woningen tijdelijk gesloten kunnen worden.

Risico's voor veiligheid

"De aanwezigheid van een hennepplantage trekt ook andere criminele activiteiten aan", geeft de burgemeester aan. "Het brengt bovendien risico's voor de veiligheid van omwonenden met zich mee. Zoals brand en wateroverlast. Dit willen we doorbreken." De burgemeester roept inwoners van Roerdalen op om zich te melden bij de politie of Meld Misdaad Anoniem als er vermoedens van een hennepkwekerij in hun buurt zijn.
Alle planten en het kweekmateriaal zijn in beslag genomen en worden vernieten. Het strafrechtelijk onderzoek loopt nog.