L1mburg Centraal: Maastricht is klaar voor Koningsdag

Maastricht maakt zich klaar voor Koningsdag. © Jean-Pierre Geusens
Lintjes voor ruim tweehonderd (on)bekende Limburgers, Jon van Eerd over Koningsdag en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van dinsdag 26 april 2022.

Maastricht is helemaal klaar voor Koningsdag

Er is jaren naartoe geleefd en woensdag gaat het dan eindelijk gebeuren. Maastricht is nu al helemaal klaar voor Koningsdag. Officieel duurt dat bezoek van de koninklijke familie van 11 tot 13 uur, maar het zal de hele dag feest zijn in de stad. Alle voortekenen zijn gunstig, het wordt stralend zonnig weer en er komen tienduizenden bezoekers op af.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Lintjes voor ruim tweehonderd (on)bekende Limburgers

Ruim tweehonderd bekende en onbekende Limburgers hebben dit jaar aan de vooravond van Koningsdag een lintje gekregen. De meesten van hen werden lid in de Orde van Oranje Nassau. Wij nemen een kijkje op drie plekken, in Venray, Roermond en Maastricht.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Jon van Eerd over Koningsdag

Een van de mensen die de koning en zijn gezin gaat ontmoeten, is acteur en theaterproducent Jon van Eerd. Uit Maastricht. Wat is zijn rol op Koningsdag?
Bekijk hier de hele reportage terug.

Oxygen repeteert voor optreden voor koningspaar

Ze trad al op voor Jennifer Lopez in Amerika en woensdag mag Jennifer Romen dansen voor Willem Alexander en Maxima. Met haar groep Oxygen maakte Romen furore in de Verenigde Staten. Het leverde de jonge Maastrichtse de inspiratieprijs op van het Prins Bernard Cultuurfonds. Die koninklijke complimenten wil ze woensdag vertalen in een spetterend optreden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Amstel Gold Race verlengt samenwerking met Valkenburg

De finish van de Amstel Gold Race blijft ook de komende vijf jaar in de gemeente Valkenburg. Het contract tussen de wielerorganisatie en de wethouder werd vandaag getekend in de gemeentegrot. De gemeente betaalt de organisatie 130-duizend euro per jaar om finishplaats te zijn.
Bekijk hier de hele reportage terug.