Ruim 7 ton van provincie voor 75 woningen in Bergen

Gedeputeerde Lia Roefs samen met wethouder Frans Pekema van Bergen © Provincie Limburg
De provincie draagt 750.000 euro bij aan de versnelde realisatie van 75 woningen in het centrum van Bergen.
Het gaat om 25 levensloopbestendige woningen op de plek van oudere winkelpanden in winkelcentrum Mosaïque. En om de bouw van 50 woningen voor senioren, starters en inwoners die zorg nodig hebben.

Vitaal winkelhart

De provincie en de gemeente Bergen hebben daar een overeenkomst over getekend. Volgens wethouder Frans Pekema (VVD) is een vitaal winkelhart van groot belang voor de leefbaarheid in de gemeente. "Door invulling te geven aan de grote behoefte aan woningruimte en oude winkelruimte uit de markt te nemen, maken we het centrum nu af. We slaan zo twee vliegen in één klap."

Leefbare buurten

Gedeputeerde Lia Roefs (PvdA) stelt dat de provincie zich met andere partijen inzet voor leefbare buurten en wijken. "Belangrijk is dat de juiste woning op de juiste plek en tijdig beschikbaar is. De ontwikkelingen in Bergen passen daar uitstekend in. De gemeente kan daar trots op zijn." Zij is zelf voormalig wethouder in Bergen.
De overeenkomst met Bergen is de zeventiende in zijn soort met een Limburgs gemeente.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!