In beeld: zoveel Oekraïners staan ingeschreven in gemeenten

Stockfoto. © iStock
Op dit moment staan er 2.336 Oekraïense vluchtelingen ingeschreven in de provincie. Venlo heeft met 368 vluchtelingen tot nu toe de meeste registraties.
LocalFocus heeft met gegevens van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) in kaart gebracht hoeveel vluchtelingen in elke gemeente staan ingeschreven.

Venlo en Mook en Middelaar

In absolute aantallen heeft Venlo de meeste geregistreerden, namelijk 386. Daarna volgen Maastricht (174), Peel en Maas (158) en Valkenburg aan de Geul (132). In Mook en Middelaar (13), Simpelveld (18) en Bergen (24) is dit aantal het laagst.

Relatief

Valkenburg aan de Geul registreert relatief gezien de meeste vluchtelingen: per 10.000 inwoners zijn dat er 81 zijn. Bij de gemeente staan tot nu toe 132 Oekraïense vluchtelingen ingeschreven. Ook Gennep (73 per 10.000 inwoners) en Gulpen-Wittem (45 per 10.000 inwoners) hebben relatief gezien veel registraties van Oekraïense vluchtelingen.
Overigens houden de veiligheidsregio's niet bij of Oekraïense vluchtelingen nog altijd in de gemeente verblijven. "Vluchtelingen uit Oekraïne zijn vrij om binnen de EU te reizen. Als een vluchteling onze regio verlaat, wordt dus ook niet geregistreerd waar hij/zij zich naartoe verplaatst", aldus een woordvoerder eerder deze maand. Het daadwerkelijke aantal vluchtelingen in gemeenten kan dus afwijken van het aantal registraties.

Landelijk

Landelijk gezien staan er nu 42.761 Oekraïense vluchtelingen ingeschreven in Nederland. De meeste in Rotterdam (1.829), gevolgd door Amsterdam (1.692) en Den Haag (1.282).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!