L1mburg Centraal: Studenten helpen beveiligen Koningsdag

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Steeds meer grote distributiecentra bij in Limburg, kostbare zege voor Fortuna in strijd tegen degradatie en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van maandag 25 april.

Studenten Vista College helpen handhavers

Nog twee nachtjes slapen en dan is het Koningsdag dat dit jaar wordt gevierd in Maastricht.In de stad worden woensdag tienduizenden bezoekers verwacht en om alles in goede banen te leiden zijn onder meer de boa's al flink bezig met de voorbereidingen. De handhavers krijgen daarbij hulp van studenten van het Vista College, die maandag aan de slag gingen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Drukke dagen voor Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden

Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden repeteert hard voor het Pinksterconcert. Vorige week speelde ze nog een serenade voor Willem-Alexander en Maxima. Er volgt nog een kers op de taart, want op Koningsdag marcheert Saint Cécile samen met twee Maastrichtse harmonieën al spelend over de Sint Servaasbrug in het bijzijn van het koningspaar. Al met al zijn het na een lange coronastilte ineens drukke dagen voor de "De Roej" uit Eijsden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Johan Vlemmix bedacht standbeeld Amalia

Een standbeeld van kroonprinses Amalia, dat uiteindelijk in de etalage van een winkel in Maastricht op de looproute van de koning en koningin tijdens Koningsdag beland. Dat idee heeft 'Oranjefan' Johan Vlemmix bedacht. Maandag was de presentatie van het beeld.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Steeds meer grote distributiecentra bij in Limburg

Stop de verdozing van het landschap. Met die noodkreet kwam de rijksadviseur voor de leefomgeving onlangs. Ook bij politieke partijen en omwonenden van distributiecentra neemt de kritiek toe, bijvoorbeeld in Noord-Limburg, waar meubelverkoper VidaXL wil uitbreiden. Er komen steeds meer van die grote distributiecentra in Limburg. Goed voor de economie, maar volgens critici moet er meer ruimte komen voor andere projecten.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Kostbare zege voor Fortuna in strijd tegen degradatie

Fortuna Sittard heeft de goede flow te pakken. Na de winst vorige week op Sparta wist de ploeg van Sjors Ultee opnieuw te winnen. Nu van Go Ahead Eagles. Het enige doelpunt werd gemaakt door Zian Flemming. Belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Limburgse rolstoeldansers maken speciale dans voor koningspaar

Twee jaar lang bereiden ze zich al voor, de rolstoeldansers van de Limbo Wheelers. Woensdag treden ze op voor de koning en de koningin en dan moeten alle dansje perfect zijn, die werden geoefend in de Maastrichtse wijk De Heeg.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Een Limburgs Lintje voor Annelies

Dinsdag is de echte lintjesregen. L1 reikt in opmaat naar Koningsdag L1 lintjes uit. Vandaag is verslaggever Ruud van Broekhoven bij Annelies van Ginkel uit Gennep. Om tal van redenen, onder meer het feit dat ze veel vrijwilligerswerk doet en zorgt voor haar dementerende schoonmoeder.
Bekijk hier de hele reportage terug.