Drukte hondenpensions: ‘5 à 6 keer per dag nee verkopen’

Een hond in een pension in Geleen. © L1
Wie in de zomervakantie een beroep wil doen op een hondenpension in Limburg zal hoogstwaarschijnlijk een ander logeeradres moeten zoeken voor de trouwe viervoeter.
Sommige hondenpensions in de provincie zijn zelfs volgeboekt tot eind september.

Telefoons roodgloeiend

De telefoons van de dierenhotels staan roodgloeiend, omdat de baasjes graag op vakantie willen. Zo kan eigenaar Arla Weijgerse van Royal Dog Resort in Geleen de vraag niet meer aan. Ze moet dagelijks 5 à 6 keer nee verkopen. Volgens haar heeft de toegenomen drukte meerdere oorzaken. “In coronatijd hebben veel mensen een hond aangeschaft. Maar nu het kan, willen de baasjes weer op vakantie.”

Kleinere honden

Bovendien ziet Weijgerse het sinds de permanente sluiting van de hondenpensions in Spaubeek en Posterholt beduidend drukker worden. Daarnaast neemt een pension in Meerssen alleen nog maar kleinere honden aan. “Er zijn minimaal 170 hondenslaapplekken weggevallen, terwijl meer mensen een hond hebben genomen.”

Vakantie

Ook Daphne Neutelings uit Geleen kocht tijdens de pandemie een tweede hond en wil over een paar maanden naar Frankrijk. Ze maakt gebruik van het hondenpension in Geleen en was wel nog op tijd met boeken voor haar viervoeters. “Ik heb al eind vorig jaar contact opgenomen om de drukte voor te zijn”, vertelt Neutelings.
Tijdens corona bracht Neutelings veel tijd door met haar honden en ondanks dat ze nog op vakantie moet gaan, kijkt ze al uit naar het moment om haar viervoeters weer op te halen. “We hebben nog overwogen om ze mee te nemen, maar gunnen onze eigen honden ook een vakantie”, lacht Neutelings.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!