Penn-te Strake: 'Nog veel werk te doen voor Koningsdag'

Maastrichtse terrassen zijn al versierd voor Koningsdag. © Jean-Pierre Geusens
Burgemeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake kijkt reikhalzend uit naar Koningsdag in de provinciehoofdstad, maar benadrukt dat er nog veel geregeld moet worden.
"Het begint te bruisen maar er is nog veel werk te doen", vertelt ze zondagavond in televisieprogramma L1mburg Centraal.

Beslissingen

Zo moeten er nog een aantal beslissingen omtrent het feest gemaakt worden. "Naarmate je dichter bij de dag komt, worden de problemen gedetailleerder", legt de burgemeester uit. Zo moet er vanwege de weersomstandigheden nog besloten worden of er bij het optreden van André Rieu een overkapping geplaatst wordt en hoe deze eruit komt te zien.

Veiligheid

Voor het evenement geldt daarnaast dat er strenge veiligheidschecks worden uitgevoerd. Penn-te Strake vindt de veiligheidssituatie 'spannend'. "Je krijgt het nooit 100 procent gerekend en je kan niet op alles voorbereid zijn", legt ze uit. "Maar het ziet er rustig uit."
Naast de veiligheidschecks die voor de festiviteiten worden uitgevoerd, moet de stad de nacht voor koningsdag ook helemaal schoongemaakt worden.

'Aan toe'

Hoewel er dus nog het een en ander geregeld moet worden, kijkt de burgemeester uit naar het evenement. Volgens haar wordt het een 'mooie en theatrale productie'. "Ieder onderdeel wordt fantastisch. Na twee jaar corona zijn we er zo aan toe."
23.000 mensen kunnen bij de route aanwezig zijn volgens de burgemeester. "En op de markt staat een groot scherm om het te volgen."