Honderden vrachtwagens op pad voor Truckrun Horst

Kevin Jakobs rijdt mee als passagier tijdens Truckrun Horst. © L1
Meer dan 200 vrachtwagens reden zondag mee met de Truckrun Horst, een tocht van zo'n drie uur waarbij mensen met een functiebeperking meerijden met truckers.
Door het toeteren, zwaaien en feest maken is het een onvergetelijke dag voor alle bijrijders in de 225 vrachtwagens.

'Geweldig'

Kevin Jakobs (17) heeft geluk. Zijn oom Theo Jakobs is vrachtwagenchauffeur. Het is dus niet de eerste keer dat hij in een hoge cabine zit. Maar meerijden in de lange stoet van Truckrun is toch wel heel speciaal. "Het is geweldig om op deze dag in de vrachtwagen te zitten en naar iedereen te toeteren en te zwaaien onderweg."

Fans

Vergezeld door motoren maken de vrachtwagens een tocht door het Noord-Limburgse land. Over de snelwegen rijden ze niet. In dorpen staan mensen op de stoep om te zwaaien naar de toeterdende sliert. "Ja, dat zijn allemaal fans", vertelt Rens. Hij mag in de cabine van chauffeur Ricardo meerijden.

Vrijwilligers

"We hebben hier echt naar uitgekeken", vertelt Henk Thielen van Stichting Truckrun. Door corona kon dit evenement voor mensen met een beperking eerder niet doorgaan. "De chauffeurs zijn blij, de bijrijders zijn blij en de sponsoren ook want iedereen werkt hier vrijwillig aan mee dat is fantastisch."
Chauffeur Theo Jakobs geniet ook van de rit. "Het geeft zo'n voldoening om al die blije gezichten te zien van de jongens en meisjes. Prachtig."