Oktoberfeest Sittard na twee jaar terug 'in volle glorie'

Foto ter illustratie © iStock
Het zesdaagse Oktoberfeest maakt na twee jaar zijn terugkeer op de Sittardse Schootsvelden. De 17e editie van het evenement zal plaatsvinden 'in volle glorie', heeft gemeente Sittard-Geleen besloten.
De Oostenrijkse acts DJ Ötzi & Band en Die Schürzenjäger zijn volgens de gemeente de grote publiekstrekkers voor het evenement, dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt.

Coronamaatregels

Demissionair wethouder Andries Houtakkers laat weten dat het feest volop doorgaat, "Nadat we het feest in 2020 als gevolg van coronamaatregelen moesten missen en we vorig jaar een aangepast Oktoberfeest hadden in de vorm van het Wiesnfest.”
Het evenement vindt van 21 tot en met 26 oktober plaats op de schootsvelden en in de binnenstad van Sittard. De kaartverkoop van het evenement is inmiddels van start gegaan.

Oktoberfeest

In het kader van het thema 'Auf Geht's' sieren ook andere acts het podium. Onder andere Heimatdamisch, Die Dorfrocker, Fääschtbänkler en The Trammps zijn van de partij. Houthakkers zegt trots te zijn dat zijn gemeente 'het najaarsfeest van het zuiden' organiseert.
Naast de muzikale acts zijn er ook 50 kermisactries in de binnenstad aanwezig. Het festijn trapt daarnaast af met de VDL Oktoberparade, waarbij de nieuwe Miss Oktoberfeest haar intocht maakt. Nieuw is het kampioenschap ‘speed carven’. Daarbij beeldouwen deelnemers met motorzagen.