L1mburg Centraal: Huub Stapel Filmburger van Verdienste

Acteur Huub Stapel ontvangt van directeur Guido Franken van CineSud de prijs © L1
Prijs voor Huub Stapel vanwege bijdrage Limburgse filmsector, Ambulancedienst Landgraaf eindelijk officieel geopend, Second home beurs en meer Limburgs nieuws.

Prijs voor Huub Stapel vanwege bijdrage Limburgse filmsector

Hij is misschien wel de bekendste uit Limburg afkomstige acteur. Huub Stapel mag zich vanaf vandaag Filmburger van Verdienste noemen. De uit Tegelen afkomstige acteur is onderscheiden vanwege zijn bijdrage aan de Limburgse filmsector en filmcultuur. Die prijs van filmplatform CineSud kreeg hij vandaag uitgereikt op Chateau Neercanne tijdens het L1-radioprogramma Cultuurcafé.

Ambulancedienst Landgraaf eindelijk officieel geopend

Na twee jaar corona is het bij veel bedrijven en instellingen de tijd van het inhalen van officiële momenten. Dat geldt ook voor de opening van de ambulancepost in Landgraaf. Eind 2020 is het gebouw al opgeleverd en in gebruik genomen.

Second home beurs

De inflatie stijgt razendsnel en de prijzen van bijvoorbeeld energie en boodschappen stijgen ook nog eens flink. Reden voor veel mensen nu even geen luxe goederen aan te schaffen. In het MECC in Maastricht staat alles deze dagen juist in het teken van luxe, tijdens de Second Home Beurs. Een beurs speciaal voor mensen die op zoek zijn naar een tweede huis in binnen of buitenland.

Serie Koningsdag, aflevering 3 - Maastrichts leesplankje

Koningsdag komt eraan. De slogan van de gemeente Maastricht is 'Leef Mestreech''. In het dialect dus. En "ut Mestreechs" zal ook gedurende het bezoek van de Koning en de Koning laaank en breid te horen zijn. Het zal het koningspaar misschien een beetje vreemd in de oren klinken, tenminste als we de stadgenoten van Willem-Alexander en Maxima mogen geloven. Want we togen naar Den Haag met het Mestreechs laesplenkske onder de arm.

100 dagen staatsecretaris: Vivianne Heijnen

Iets verderop in Den Haag, op het Binnenhof, zitten voor Vivianne Heijnen de eerste 100 dagen als Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat erop. Van de stap van wethouder in Maastricht naar het kabinet, heeft ze tot nu toe geen spijt. Al is het wel wennen, zo vertelt ze op haar Limburgs getinte werkkamer in Den Haag.

25 jaar Chapeau

De mooie kanten van Limburg portretteren, in woord en in beeld. Dat is het idee achter Chapeau Magazine. Het blad bestaat 25 jaar. Chapeau ontwikkelde zich in een kwart eeuw van een tijdschrift tot een compleet mediaplatform. Oprichter Jo Cortenraedt staat ook na een kwart eeuw Chapeau nog altijd aan het roer.

Limburgs Lintje voor Frenske Hanssen uit Heerlen

Onze verslaggever Ruud van Broekhoven trekt de komende dagen kriskras door de provincie om dat L1 Lintje op te spelden. Vandaag doet hij dat bij Frenske Hanssen uit Heerlen. Hij is maar liefst vijf keer aangedragen omdat hij altijd voor iedereen klaar staat, terwijl hij zelf veel verdriet heeft door het overlijden van zijn moeder. Meer dan genoeg reden om Frenske dat lintje op te spelden.