Dagje pretpark valt stukken duurder uit

De bekende houten achtbaan in Toverland © Toverland
De prijs van een toegangskaartje voor pretparken in en rondom Limburg is sinds 2019 sterk gestegen. Het Sprookjesbos in Valkenburg is relatief gezien zelfs de landelijke koploper.
Dat blijkt onder meer uit een rondgang van RTL Nieuws. De nieuwsredactie vergeleek de toegangsprijzen van meer dan 50 pretparken in 2019 en 2022.

Sprookjesbos

Nergens in Nederland is een prijskaartje voor een pretpark zo hard gestegen als bij het Sprookjesbos in Valkenburg. In 2019 kostte het daar nog 46 euro voor een gezin om het park te bezoeken. In 2022 tel je 66,20 euro neer. Dat is bijna 44 procent meer.
De prijzen zijn gebaseerd op een voorbeeldgezin met twee volwassen, een kind van tien en een kind van vier. Ook parkeerkosten zijn meegeteld. Bij flexibele prijzen en kortingsacties is uitgegaan van de goedkoopste opties binnen de meivakantie.

Hoogste prijskaartje

Het duurst blijft een dag naar het bij veel Limburgers populaire Phantasialand in het Duitse Brühl. Daar betaal je in de meivakantie voor twee volwassenen, twee kinderen en parkeren 192 euro.
Bekijk hieronder de kosten van een dagje pretpark in 2019 en 2022:

Prijsstijgingen

Met die uitgavenpost ben je nog niet klaar, benadrukt RTL Nieuws: naast de entreekosten en een parkeerticket betaal je in 2022 ook meer voor benzine en snacks dan in 2019.
De pretparken in en rondom Limburg zijn overigens niet de enigen die de prijs opgekrikt hebben. Ook parken als de Efteling en Julianatoren zijn flink duurder geworden in vergelijking tot enkele jaren terug.