Onno Hoes stopt als voorzitter van makelaarsvereniging NVM

Onno Hoes © L1
Onno Hoes stopt als voorzitter van makelaarsvereniging NVM. Het is de eerste en meteen laatste termijn van Hoes, die drie jaar geleden aantrad.
Zijn termijn loopt af in augustus, meldt de grootste makelaarsvereniging van het land.

'Mooie periode'

Volgens Hoes is de NVM een nieuwe fase ingegaan en hoort daarbij een nieuwe voorzitter. Hoes blijft aan tot die nieuwe voorzitter is gevonden. De NVM zegt het besluit van Hoes te betreuren, maar te respecteren. Hoes zegt de NVM 'vol vertrouwen' achter te laten en terug te kijken op een 'dankbare en mooie periode'.

Iets anders doen

Hoes laat in een reactie weten dat 'dit een natuurlijk moment' is om op te stappen. "Nog eens drie jaar, dan ben ik 64, ik wil kijken of ik nog andere dingen kan doen. Dit is een mooi moment om te stoppen. De NVM staat er goed voor dus er zijn geen zorgen. En er is zéker geen ruzie", benadrukt hij. Hoes weet nog niet wat hij gaat doen na zijn vertrek.

Zoektocht

De vereniging start binnenkort met de zoektocht naar een nieuwe voorzitter. De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs werd opgericht opgericht in 1898 en is met ruim 4400 aangesloten leden de grootste organisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen van het land.

Oud-burgervader Maastricht

Hoes, geboren in Leiden, was tussen 2001 en 2010 namens de VVD Gedeputeerde van Noord-Brabant en tussen 2010 en 2015 burgemeester van Maastricht. In 2017 werd Hoes benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Die post liep tot half 2019, waarna hij zijn voorzitterschap bij de NVM begon. Hij is momenteel waarnemend partijvoorzitter van de VVD.