PvdA in Kerkrade komt met nieuwe wethouder

Stadhuis Kerkrade © Erwin Minkenberg
De PvdA in Kerkrade voert een wethouderswissel door. In de beoogde nieuwe coalitie van Burgerbelangen, Ons Kerkrade, PvdA en Ouderenpartij wordt René van Drunen wethouder voor de PvdA.
Hij neemt de plek in van Leo Jongen. Die was sinds 2010 wethouder.

Inzet en plezier

Jongen blijft wel lid van de gemeenteraad. "Ik heb met veel inzet en plezier voor de Kerkraadse inwoners gewerkt als wethouder. De komende jaren zal ik dat doen vanuit de gemeenteraad", aldus Jongen. René van Drunen is sinds 2010 raadslid en vanaf 2014 fractievoorzitter. Die functie wordt in deze nieuwe bestuursperiode bekleed door dertiger Sander Gorissen.

Wisselingen

De wisselingen van positie heeft volgens de Kerkraadse PvdA te maken met het inzetten op verjonging de komende jaren. “Zodat onze partij ook in de toekomst een rol in het lokale bestuur kan blijven spelen”, zo de partij.
Wethouder in spé René van Drunen gaat samen met bestuurslid en oud-wethouder Hans Bosch de coalitiegesprekken voeren namens de PvdA.

Guus Haas

De plaats van Van Drunen in de gemeenteraad wordt zodra hij tot wethouder is gekozen, ingenomen door Guus Haas.
De PvdA zakte bij de verkiezingen in maart van 4 naar 3 zetels. Burgerbelangen is in Kerkrade de verreweg grootste partij met 11 van de 29 zetels.