L1mburg Centraal: Roermond worstelt met verziekte sfeer

Het Roermondse stadhuis. © Erwin Minkenberg
Koningsspelen in Amby, Fortuna traint achter gesloten deuren en meer Limburgs nieuws

Roermond worstelt met verziekte sfeer in stadhuis

De werksfeer in het Roermondse stadhuis is ernstig verstoord. Dat stelt de Ondernemingsraad als vertegenwoordiger van het personeel. De Ondernemingsraad zegt de afgelopen jaren veel klachten te hebben gekregen van ambtenaren. Er wordt zelfs gesproken van een onwerkbare situatie. De Ondernemingsraad wil nu dat er een onafhankelijk onderzoek komt, maar het is nog onduidelijk of het gemeentebestuur daarmee akkoord gaat.

Brunssum heeft een Nederlandstalig taaldorp

Een nagebootst dorp om de Nederlandse taal te leren, oftewel een Nederlandstalig taaldorp. Brunssum heeft er nu een, bedoeld voor leerlingen van de internationale schakelklas. Die kunnen in dat dorp werken aan hun Nederlandse spreekvaardigheid.

Koningsspelen in Amby: Voel je fit

In aanloop naar Koningsdag volgend week was het vandaag de dag van Koningsspelen. Op verschillende basisscholen in Limburg weerden deze gehouden. Zo ook op de Koninginnestraat in Amby, waar het thema van dit jaar "Voel je fit" goed zichtbaar was...
Bekijk hier de hele reportage

United World College ontmoet Willem-Alexander na 9 jaar opnieuw

In 2013 opende Willem-Alexander het United World College in Maastricht, de internationale school waar hij zelf ook studeerde. Negen jaar later zijn de leerlingen van het United World College aanwezig op de route van Koningsdag. De Italiaanse Mario was er negen jaar geleden ook al bij.

Fortuna traint achter gesloten deuren voor duel tegen GA Eagles

Het degradatiespook is nog steeds niet weg uit Sittard, al zou winst, zondag tegen Go Ahead Eagles zeer belangrijk kunnen zijn. In aanloop naar dat duel houden ze in Sittard alle kaarten stevig tegen de borst. Fortuna Sittard trainde in aanloop naar het belangrijke duel met de Eagles in het stadion volledig achter gesloten deuren.

Vinylrelease Arno Adams op Record Store Day

Vinylliefhebbers storten zich op honderden nieuwe platen die worden uitgebracht op Record Store Day. Het wereldwijde feest om de langspeelplaat te promoten begint zaterdag en wordt ieder jaar gevierd in muziekwinkels. Eén van die platen is een echte Limburgse release, een verzamelalbum van singer songwriter Arno Adams uit Belfeld, een dubbel LP zelfs. Bovendien is het de eerste plaat die uitkomt op het kersverse label van platenwinkel Sounds in Venlo.

Limburgs Lintje voor Henriette Mulders uit Berg en Terblijt

Onze verslaggever Ruud van Broekhoven trekt de komende dagen kriskras door de provincie om dat L1 Lintje op te spelden. Vandaag doet hij dat bij Henriette Mulders uit Berg en Terblijt. Zij was 43 jaar juf op de basisschool, richtte 50 jaar geleden een zangkoor op en is actief in de plaatselijke kerkgemeenschap.