Dubbel-lp Arno Adams verschijnt op Record Store Day

Dubbel-lp Arno Adams
Een platenspeler heeft Arno Adams niet meer. Die ging met zijn vinylcollectie al vele jaren geleden de deur uit. Het maakt de muzikant uit Belfeld niet minder trots op zijn eigen dubbel-lp die met Record Store Day verschijnt.
"Ik heb de plaat wel geluisterd hoor, om te voelen hoe het klinkt op vinyl", zegt Adams. "Maar ik ga geen platenspeler kopen voor deze ene lp."

Eigen label

Muziekwinkel Sounds Venlo brengt de verzamelplaat van Arno Adams uit. Het is de eerste release op hun eigen platenlabel Sounds Great.
Eigenaar van Sounds Geert Driessen: "Arno was nog niet op plaat te krijgen. Dat wilden wij gewoon per se voor elkaar krijgen. En ja als je een plaat op de markt brengt dan heb je automatisch ook een label."

Vinyl

Music Machine in Sittard begon jaren geleden al met het uitbrengen van vinyl onder hun eigen naam. De platenwinkel in Venlo volgt met de release van Arno tijdens Record Store Day. De internationale feestdag om vinyl te promoten is in enkele jaren uitgegroeid tot een evenement in platenwinkels in binnen- en buitenland.

Promotiedag

Geert Driessen: "Ik schat dat wij met deze dag zo'n 350 nieuwe titels in de winkel hebben die je dus ook niet eerder mag verkopen als op Record Store Day zelf. Vinyl is natuurlijk de laatse jaren enorm gegroeid. Toch blijft zo'n promotiedag nodig. Vergelijk het met de boekenweek. Dat is ook ieder jaar."
Record Store Day zet onafhankelijke platenwinkels in het zonnetje door aandacht te vragen voor vinyl in alle soorten en maten.

Schoorsteenmantel

De titel van Adams' album is "Ut Is Wie Ut Is". Er staan 24 nummers op en het album geeft volgens Adams zelf een mooi overzicht op zijn 23-jarige loopbaan als dialectzanger: "Er staat ook heel veel niet op. Ik heb zelf gelukkig de keuze voor de songs niet hoeven te maken, dat hebben andere voor mij gedaan. Ik ben hier super trots op. Het is toch de kers op de taart, al staat de lp waarschijnlijk voor altijd op de schoorsteenmantel."