Reizigers MAA zijn meer geld kwijt aan parkeren

Maastricht Aachen Airport © Jean-Pierre Geusens
Een week parkeren om vanaf Maastricht Aachen Airport op vakantie te gaan kost reizigers 65 euro. Dat is 8 procent meer dan drie jaar geleden.
Dat blijkt uit cijfers van Vliegveldinfo.nl.
In 2019 was een week parkeren op het vliegveld in Beek 5 euro goedkoper.

Andere vliegvelden

Het duurst zijn de parkeerplaatsen voor vakantiegangers bij Schiphol. Daar betaal je 80 euro voor een week. Dat is fors meer dan voor de coronapandemie uitbrak. Toen was het parkeergeld 67,50 euro. Voor diezelfde periode ben je in Rotterdam en Eindhoven zo'n 73 euro kwijt. Het voordeligste is Groningen met 38 euro voor een week.

Corona

Door de coronapandemie werd er de afgelopen twee jaar minder gevlogen. Dat was voor Schiphol een reden om goedkopere parkeerplaatsen, die verder van de luchthaven vandaan liggen, tijdelijk te sluiten. Andere oorzaken die worden genoemd voor de prijsstijgingen zijn de oorlog in Oekraïne en de oplopende inflatie.
Volgens Vliegveldinfo zijn de parkeerkosten op twaalf van de zestien onderzochte luchthavens gestegen. Bij de luchthavens van Luik en Brugge in België en die van Weeze in Duitsland zijn de kosten niet opgelopen. De luchthaven van Bremen is qua parkeerkosten zelfs iets goedkoper geworden.