Minder Limburgse huizen verkocht: maar wel voor meer

Foto ter illustratie © iStock
De huizen in Limburg waren het eerste kwartaal van dit jaar 17,1 procent duurder dan het jaar ervoor. De verkoop van Limburgse huizen is juist met 30,4 procent afgenomen.
Dat blijkt uit cijfers van het CBS en Kadaster.
De gemiddelde verkoopprijs in onze provincie was het afgelopen kwartaal 323.184 euro. In het eerste kwartaal van 2021 was dat 295.810 euro.

Nederland

In het eerste kwartaal van dit jaar kregen landelijk zo'n 44.000 koopwoningen een nieuwe eigenaar. Dat komt neer op 34 procent minder verkopen dan een jaar eerder. Dat is het laagste aantal in zes jaar en ruim eenderde minder dan vorig jaar. De verkoopprijs die lag weer 20 procent hoger dan in 2021. Dat is de grootste stijging die door het CBS en Kadaster ooit werden gemeten.

Verkoop huizen

De grootste daling in het aantal huisverkopen was in Utrecht. Daar daalde de verkoop met 38,6 procent. In Flevoland was de daling in het aantal verkochte huizen juist het kleinst met bijna 24 procent. Maar de prijsstijging van 25 procent juist weer het hoogste.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!