Beelden: Voorbereidingen Koningsdag Maastricht in volle gang

Nog een kleine week en dan komen Koning Willem-Alexander en zijn gezin naar Maastricht. De voorbereidingen voor Koningsdag zijn inmiddels in volle gang.
Op meerdere plekken in de stad kleurt het dan ook al aardig oranje.

Horeca

De horeca langs de route is volop bezig met voorbereidingen. De gemeente heeft besloten dat winkels en horecazaken hun deuren die dag niet hoeven te sluiten. En dat bevalt de ondernemers wel.

Kabels

André Rieu verzorgt op de verjaardag van de Koning een optreden op het Onze Lieve Vrouweplein. Om het plein hier klaar voor te maken, is een aantal technische ingrepen nodig. Zo zijn er kabels gespannen zodat de muziek van de Maastrichtse violist en zijn orkest goed te horen zijn.

Hogedrukspuit

De route is één kilometer loopt van de Sint Servaasbrug via Het Bat en het Onze Lieve Vrouweplein naar het Vrijthof. Donderdagmiddag is de graffiti op de Sint Servaasbrug - het startpunt van de koninklijke wandeling - onder handen genomen met een hogedrukspuit. Verder zijn de rioolputten schoongemaakt en zijn de plantsoenen aangeharkt zodat ze er piekfijn bij liggen.

Leef Maastricht

Koningsdag 2022 wordt niet zomaar een feestelijke dag. Met het thema 'Leef Maastricht!' pakt de provinciehoofdstad groots uit. Onderwerpen zoals muziek, innovatie, cultuur en het bourgondische leven staan onder meer centraal. Het koningspaar en de prinsessen kunnen rekenen op optredens van Limburgse bodem. Zo zorgen André Rieu en zijn orkest, dj-duo Lucas & Steve, Rowwen Hèze, Beppie Kraft en diverse fanfares voor muzikaal vermaak.
De gemeente Maastricht verwacht die dag tussen de 25.000 en 35.000 bezoekers in de stad.

Live

De Koninklijke familie wordt volgende week woensdag rond 11 uur verwacht. Het programma duurt zo'n twee uur, maar het feest gaat daarna door in de provinciehoofdstad. Het bezoek van Willem-Alexander en zijn gezin is live te volgen bij L1.
Lees hier alles over Koningsdag in Maastricht.