Maastricht verwacht tot 35.000 Koningsdag-bezoekers

Feestvierende jongeren tijdens Koningsdag in 2021. © ANP
De gemeente Maastricht verwacht woensdag tussen de 25.000 en 35.000 bezoekers tijdens Koningsdag in de stad.
Dat laat de gemeente Maastricht desgevraagd weten. "Op basis van voorgaande edities en de ruimte in de stad, gaan we uit van dit aantal bezoekers", aldus een woordvoerder.

Politie kan ingrijpen

De politie is ook op de hoogte van het aantal geschatte bezoekers en laat weten hier rekening mee te houden. "We houden de drukte in de gaten. Het kan dus ook gebeuren bij grote drukte dat er iets tijdelijk wordt gesloten."

Preventie zakkenrollers

Mede vanwege de verwachte drukte raadt de politie aan om alert te zijn: "Het is een groot evenement en het wordt goed weer, dus het is raadzaam om alert te zijn op zakkenrollers. Spreek agenten aan om snel te kunnen handelen."

Gemeente

De gemeente is nog niet van plan om preventieve maatregelen te nemen. "We gaan vooraf nog geen tekstkarren inzetten. Die gebruiken we als dat echt nodig blijkt, daar gaan we niet op voorhand van uit." Wel zet de gemeente gastvrouwen en gastheren in om mensen wegwijs te maken en te helpen. Mocht het zo zijn dat er op Koningsdag veel zakkenrollers actief zijn, moeten zij bezoekers in de stad hierop attenderen.