Zien: Boevenspotter betrapt dieven en rent door Maastricht

De twee zakkenrollers rennen door het centrum van Maastricht. © YouTube De Boevenspotter
Jaime van Gastel is er inmiddels bekend mee geworden: duizenden mensen volgen zijn video's waarin hij als de 'Boevenspotter' dieven betrapt in Nederlandse steden. Onlangs was het raak in het centrum van Maastricht.
Al snel heeft Van Gastel twee dames in de smiezen die shoppende ouderen proberen te bestelen: "Kijk, het lukte net niet. Het kan zijn dat ze al iets hebben. Oh my god, er was net iemand met een rollator, kan zijn dat ze al de portemonnee hebben."

Achtervolging

De boevenspotter ontdekt een paar minuten later dat de dieven bij iemand hebben toegeslagen. Hij besluit de twee vrouwen te achtervolgen met zijn camera en confronteert hen even later met de gestolen spullen. De vrouwen blijken geen Nederlands te spreken en raken al snel in paniek wanneer Van Gastel hen blijft filmen: "Wat? Dit is mijn portemonnee!"

Vlucht door de stad

De vrouwen besluiten te vluchten en rennen door het centrum van Maastricht. Van Gastel gaat er schreeuwend achteraan: "Zakkenrollers!" Ondertussen heeft een collega van de boevenspotter de politie gebeld en weet een van de dieven op slinkse wijze de buit onder een auto te verstoppen.

Broodjeszaak

Van Gastel blijkt met zijn ervaring inmiddels wel beter te weten en vindt de gestolen portemonnee niet veel later onder een auto. Uiteindelijk weet hij de politie te loodsen naar de twee vrouwen, die zich verscholen houden in een broodjeszaak. De achtervolging en arrestatie is in de video hieronder te bekijken. Binnen een dag heeft de video al bijna 20.000 views.