Noodopvang Oekraïners in Bergen gaat dicht

Veldbedden in sporthal Den Asseldonk in Nieuw-Bergen © Gemeente Bergen
De noodopvang voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen in Nieuw-Bergen gaat dicht. Sporthal Den Asseldonk was ingericht als doorstroomlocatie, waar ontheemden voor een paar nachten onderdak vonden in afwachting van een verblijfplaats voor langere termijn.
Eind deze week gaat de opvang dicht en worden de veldbedden opgeruimd, laat de veiligheidsregio Limburg-Noord weten. Maandag 25 april is de sporthal dan weer beschikbaar voor sportclubs en verenigingen.

Tien huisdieren

De sporthal in Nieuw-Bergen werd op 17 maart in gebruik genomen als opvanglocatie. Sindsdien hebben 153 vluchtelingen, onder wie 49 kinderen, er een of meer nachten geslapen. Ook werden er 10 huisdieren tijdelijk opgevangen. De Noord-Limburgse veiligheidsregio houdt dan nog één noodopvanglocatie over. Sporthal De Berkel in Horst blijft open voor vluchtelingen die Noord-Limburg binnenkomen en in afwachting zijn van tijdelijke woonruimte.

Glanerbrook

Ook Zuid-Limburg heeft nog maar één doorstroomlocatie in gebruik, nadat die in het MECC begin deze week sloot. Daarmee is sporthal Glanerbrook in Geleen de enige noodopvanglocatie in het zuiden van de provincie.