Koningsdag: verkeersborden moeten weg

Verkeersborden weghalen voor Koningsdag in Maastricht © L1 (Frank Moonen)
Koningsdag is pas volgende week woensdag maar toch wordt er in Maastricht al flink gewerkt om alles in orde te brengen voor de grote dag.
En dat begint donderdagochtend al met het weghalen van verkeersborden bij het Onze Lieve Vrouweplein waar de route van de koninklijke familie begint.

Verkeersborden die je kunt missen

Geen paniek. Eerst worden de verkeersborden weggehaald die geen invloed hebben op de veiligheid, legt een medewerker van de gemeente uit. "Er zullen zo’n 80 tot 90 objecten moeten worden verwijderd. Dat is veel werk, daarom beginnen we er nu al mee."

Fietsen

'Parkeren in vak en maximaal 14 dagen' dat staat op het eerste bord dat uit het zicht voor de koning en koningin wordt gehaald. "Ook staat er een waarschuwingsbord dat alle fietsen die er nog staan, worden verwijderd voor de verjaardag van de koning. Dus mensen die een fiets missen, moeten deze snel komen halen."

Sjiek en sjoen

Voor wie zich afvraagt waarom al dat werk nodig is voor een paar uur feest, heeft Widdershoven het antwoord. "Het feest begint al op dinsdagavond. Dan loopt de stad al vol met feestvierders en dat gaat door tot woensdagavond. Iedereen is er mee bezig. De rioleringsgroepen tot de infra- en groenploegen. We maken de stad sjiek en sjoen voor de burgers en het koningspaar."
Verkeersborden worden verwijderd voor Koningsdag in Maastricht © L1 (Frank Moonen)