Huurprijzen vrije sector stijgen opnieuw

Huurprijzen in de vrije sector zijn gestegen © iStock
De huurprijzen in de vrije sector in onze provincie zijn in het eerste kwartaal van dit jaar 3,2 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Dat meldt woningplatform Pararius.

Helft van landelijke

Landelijk is de stijging gemiddeld 6,7 procent. Nieuwe huurders betaalden landelijk in het eerste kwartaal van dit jaar gemiddeld 17,18 euro per vierkante meter. Een jaar eerder was dit 16,11 euro. In de twee voorgaande kwartalen nam de vierkantemeterprijs nog met 3,9 en 1,4 procent toe.

Meeste stijging

In Flevoland, Gelderland en Friesland stegen de prijzen het meest. Daar moesten huurders maar liefst meer dan 10 procent meer betalen. Bij de 15 grootste steden steeg in Amsterdam de huur het meest. Daar moeten huurders 24 euro per vierkante meter meer betalen. Ook in Tilburg, Nijmegen en Eindhoven is de huur flink gestegen. Daar zit de prijsstijging tussen de 13 en bijna 12 procent.

Minste verandering

Nieuwe huurders in Groningen hadden het afgelopen kwartaal het meeste geluk. Daar bleef de prijs hetzelfde. Ook in Drenthe was er weinig verschil met een stijging van 1,4 procent.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!