Vebego in de prijzen: Familiebedrijf van het Jaar 2022

Het logo van Vebego op het hoofdkantoor in Voerendaal. © ANP
Schoonmaakbedrijf Vebego uit Voerendaal mag zich dit jaar Familiebedrijf van het Jaar 2022 noemen.
Dat is woensdagmiddag bekendgemaakt. Het bedrijf nam het in de finale op tegen Koninklijke Otolift, KlokHolding en de Limburgse supermarktketen Jan Linders.

Vebego

Familiebedrijf Vebego werd in 1943 opgericht onder de naam Hago. Het bedrijf voorziet in zorg- en schoonmaakservices, facilitymanagement en groenvoorziening. Na al die jaren is het bedrijf behoorlijk gegroeid en inmiddels werken er ruim 42.000 medewerkers in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Juryoordeel

Volgens de jury is het bedrijf een toonbeeld voor andere familiebedrijven in Nederland. "Innovatie staat binnen dit familiebedrijf hoog op de agenda: in de kleinste details wordt gezocht naar snellere en nog slimmere oplossingen. Ook vinden de juryleden het bewonderingswaardig hoe Vebego in staat is om mensen zo lang aan zich te kunnen binden. De passie voor de medewerkers is de rode draad bij dit familiebedrijf: ze maken zich hard voor een inclusieve samenleving met betekenisvol werk voor iedereen", zo staat geschreven op de website.
Het bedrijf reageerde begin februari nog enthousiast op de nominatie: