L1mburg Centraal: Consternatie over toekomst MAA

Landingsbaan van Maastricht Aachen Airport in de nacht. © MAA
DSM verkoopt supervezel voor 1,4 miljard, Mosa-tegel voor koningspaar en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van woensdag 20 april.

Provincie wekt verkeerd beeld over toekomst vliegveld

Consternatie over de toekomst van Maastricht Aachen Airport. Het provinciebestuur stuurde woensdagmiddag een notitie naar het Limburgs Parlement waarin het aangeeft dat sluiting van het vliegveld de beste optie is. Er liggen vier scenario's op tafel. De Limburgse politiek neemt begin juni een besluit.
Later woensdagmiddag bleek het om een miscommunicatie te gaan. Een woordvoerder laat weten dat het provinciebestuur geen enkele voorkeur heeft. Dat werd onhandig verwoord in het voorstel. In de studio gedeputeerde Stephan Satijn over hoe het toch mis kon gaan in misschien wel het belangrijkste dossier van de provincie.
Bekijker hier de hele reporage terug.

DSM verkoopt supervezel voor 1,4 miljard

DSM heeft de productie van de Dyneema-vezel verkocht aan het Amerikaanse Avient. Met de verkoop van de bedrijfstak is een bedrag van 1,4 miljard euro gemoeid, meldt het ANP. Het Heerlense fijnchemie- en voedingssupplementenbedrijf dat zijn oorsprong vindt in de Staatsmijnen, kondigde afgelopen najaar al aan de materialendivisie af te willen stoten. Het bedrijf wil zich verder richten op voedingsmiddelen voor mens en dier, een koers die het zo'n 10 jaar geleden insloeg onder de toenmalige bestuursvoorzitter Feike Sijbesma.
Bekijker hier de hele reporage terug.

KPN-kantoorpand Beek wordt opvangplek Oekraïners

Voor het eerst kiest een Limburgse gemeente voor het ombouwen van een leegstaand kantoorpand tot opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. In Beek gaat het voormalige KPN-gebouw, vlak naast Maastricht Aachen Airport, plek bieden aan ruim 500 vluchtelingen.
Bekijker hier de hele reportage terug.

Het is de eerste Dag van de Fietshelm

Het is eerste landelijke Dag van de Fietshelm. Het doel van deze dag is om ouderen, maar ook jongeren bewust te maken van het dragen van een helm tijdens het fietsen. Want er belanden zo'n 11.000 mensen per jaar op de intensive care met hersenletsel, doordat ze vallen met de fiets.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Roda op weg naar periodetitel

Voetbal dan. Roda JC speelt vrijdag misschien wel de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. De Kerkradenaren gaan op bezoek bij FC Emmen, dat zich afgelopen weekend al verzekerde van promotie naar de Eredivisie.
Bekijker hier de hele reporage terug.

Mosa-tegel voor koningspaar: de Poort naar Europa

Willem Alexander en Maxima stuiten bij de Graanmarkt komende week op een grote Poort naar Europa, gemaakt van tegels. Die tegels zijn ontworpen door een groep verstandelijk gehandicapten. Allemaal maakten ze een schets van een Europees land. Bij de Mosa-fabriek mochten ze het eindresultaat gaan bekijken.
Bekijker hier de hele reporage terug.