Meequizzen tijdens Koningsdag: versla de koning en koningin

Het koninklijk gezin speelt een quiz tijdens Koningsdag in Eindhoven. © ANP
Een primeur tijdens Koningsdag in Maastricht: televisiekijkend Nederland kan tijdens Koningsdag een quiz meespelen via een QR-code op het televisiescherm.
Het koninklijk paar zal tijdens Koningsdag ook de quiz spelen, waardoor Nederlanders als het ware tegen koning Willem-Alexander en koningin Máxima spelen.

Maastrichts leesplankje

Speciaal voor Koningsdag is er een nieuw 'Maastrichts leesplankje' gemaakt. Het koninklijk paar zal afbeeldingen te zien krijgen van verschillende voorwerpen, en moet dan raden welk Maastrichts woord daarbij hoort. De spelers thuis krijgen op dat moment precies dezelfde voorwerpen voorgeschoteld.

Prijs

De online variant van de quiz is ontwikkeld door Brightlands Smart Services campus in Heerlen. Volgens Yanick Dols hebben er ongeveer vijftien mensen aan gewerkt. "Er is ook een prijs. Die wordt verloot onder de deelnemers. Onder alle spelers wordt er één speciale sleutel verloot." Deze sleutel wordt 3D-geprint en geeft toegang tot een NFT (Non-Fungible Token), een uniek digitaal item die geregistreerd wordt op de naam van de winnaar.