Grote hekwerken moeten aanplant Meinweg beschermen

Hekwerk moet aanplant Meinweg beschermen © L1
Staatsbosbeheer heeft op de Meinweg in Herkenbosch bijna 50.000 nieuwe bomen aangeplant na de grote bosbrand van precies twee jaar geleden. Het gaat dan vooral om beuken, eiken, hazelaars en lijsterbessen. Om deze aanplant te beschermen staan er nu hoge hekwerken omheen.
Dat is nodig om te voorkomen dat zwijnen en reewild de jonge boompjes zullen opeten. Pas als de bomen groot genoeg zijn dat reeën niet aan de bladeren kunnen komen, worden deze hekwerken verwijderd. Volgens de projectleider van Staatsbosbeheer kan dat nog wel vijf tot tien jaar duren.

Begrazing

De natuur heeft zich inmiddels krachtig hersteld van de grote brand uit 2020. Overal schieten nieuwe heidestruiken uit de grond. Om te voorkomen dat het pijpestrootje alles overwoekert, worden er extra kuddes met schapen ingezet om deze grassoort te begrazen. Daardoor krijgt de heideplant, die maar langzaam groeit, toch de kans om zich ontwikkelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!