Groen licht voor golfbaan Venlo

De golfbaan van Parc Zaarderheiken wordt ingepast in het landschap © Istock
De aanleg van een golfbaan en natuurgebied bij Greenport Venlo heeft groen licht gekregen. De bezwaren tegen dit Parc Zaarderheiken zijn door de Raad van State ongegrond verklaard.
Het terrein van ruim 250 hectare wordt ingericht als natuur- en recreatiegebied. Daarbij wordt voor een deel het oude heidelandschap hersteld. Ook komt er een golfbaan met 18 holes, worden er waterpartijen hersteld en komt er een paviljoen voor recreanten.

Ligging

Het park komt gedeeltelijk op het voormalige Floriadeterrein, pal ten westen van de Brightlands Campus Greenport Venlo. Aan de zuidkant van het groengebied liggen de loodsen van bedrijventerrein Trade Port West.

Aanleg van het park

Het park werd twee jaar geleden al goedgekeurd door de Venlose gemeenteraad. Met de aanleg was al begonnen op stukken grond waarover geen procedures waren aangespannen. In het oorspronkelijke plan zou het terrein in 2023 opgeleverd worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!