Maastricht krijgt voor Dansdagen speciale 'danstent'

Tijdens de Dansdagen komen alle verschillende stijlen en vormen van dans aan bod: van klassiek ballet tot urban, van gerenommeerde gezelschappen tot de volgende generatie choreografen. © Jean-Pierre Geusens
De Nederlandse Dansdagen vieren van 30 september tot en met 6 oktober in Maastricht hun 25e verjaardag. Tijdens deze speciale lustrumeditie vinden er meer dan honderd activiteiten plaats in theaters en op bijzondere locaties in de stad.
Op het Vrijthof verrijst de 'Danstent', een speciaal interactief podium.

Ervaren

Het publiek kan de hele week in deze tent dans op diverse nieuwe manieren zelf ervaren. Er vinden allerlei performances, workshops en feestavonden plaats waar zoveel mogelijk bezoekers mee kunnen dansen of van dans kunnen genieten.

Prijzen

Ter gelegenheid van het jubileum wordt in het weekend een aantal iconen van de danswereld in het zonnetje gezet. Het Nationale Ballet, Introdans, Scapino en het Nederlands Dans Theater brengen een ode aan wereldberoemde Nederlandse choreografen als Hans van Manen, Jirí Kylián en Ed Wubbe. Op het Dansdagen Gala, vrijdagavond, worden de belangrijkste dansprijzen van Nederland uitgereikt.

Dansstijlen

De Nederlandse Dansdagen begonnen in 1997 als een evenement dat één avond duurde. Tijdens de Dansdagen komen alle verschillende stijlen en vormen van dans aan bod: van klassiek ballet tot urban, van gerenommeerde gezelschappen tot de volgende generatie choreografen. Een deel van de kaartverkoop gaat op 19 mei van start. Het volledige programma wordt op 4 juli bekendgemaakt.