Oud-minister moet nieuw Maastrichts college smeden

Ingrid van Engelshoven was in 2019 als minister aanwezig bij Cultura Nova in Heerlen © L1
Voormalig minister Ingrid van Engelshoven en hoogleraar Mathieu Segers zijn aangesteld als formateurs in de Maastrichtse gemeentepolitiek.
Samen met de partijen Seniorenpartij Maastricht, D66, CDA, PvdA, VVD en Volt gaan zij het gesprek aan over een coalitieakkoord en een te vormen college.

Ideale combinatie

Volgens Frans Bastiaens, lijsttrekker van de Seniorenpartij, zijn Van Engelshoven en Segers de beste kandidaten. “Ingrid en Mathieu vormen een ideale combinatie van politieke ervaring, kennis van onze stad en de aandacht voor de juiste thema’s in de gesprekken die we gaan voeren. Ik heb er veel vertrouwen in dat we met een akkoord gaan komen dat onze stad verder brengt en de uitdagingen waar we voor staan benoemt en aanpakt.”

Oud-minister Van Engelshoven

Ingrid van Engelshoven was van 2010-2017 wethouder en locoburgemeester in Den Haag. In 2017 werd zij benoemd tot minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte III. Daarvoor was ze kamerlid namens D66, de partij waarvan ze ook partijvoorzitter was.

Hoogleraar Segers

Mathieu Segers is geboren en getogen Maastrichtenaar. Hij is auteur van diverse boeken over de Europese geschiedenis, is lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken en lid van het domeinbestuur Sociale- en Geesteswetenschappen van stichting Nederlands Wetenschappelijk Onderzoek. Van 2016 tot 2020 was hij decaan aan de Maastricht University, waar hij sinds 2016 ook actief is als hoogleraar Hedendaagse Europese Geschiedenis en Europese Integratie.