Vista-leraar gearresteerd voor ontucht met minderjarige

Op 30 oktober 2020 kwam politie af op een melding over een Vista-leerling met een vuurwapen. © ANP
Een leraar van een Heerlense locatie van het Vista College is gearresteerd op verdenking van ontucht met een minderjarige. De man is na drie dagen voorarrest op vrije voeten gesteld.
Dat bevestigen de politie en een woordvoerder van het Vista College.

Leraar geschorst

De man uit Eijsden-Margraten gaf tot voor kort les op het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) in Heerlen. Hij is vorige maand geschorst vanwege 'ernstig grensoverschrijdend gedrag'. Dat kwam aan het licht na een melding van een oud-studente over één of meerdere incidenten uit leerjaar 2016-2017. Zowel de oud-studente als het Vista College deed na die melding ook aangifte bij de politie.

Drie dagen vast

De docent meldde zich vorige week maandag, op verzoek van de politie, op het politiebureau. Hij is drie dagen vastgehouden. De man is nog altijd verdachte, maar mag het verloop van het onderzoek in vrijheid afwachten. "Dat onderzoek loopt nog", zegt een politiewoordvoerster.
Over de achtergrond van het incident doet de politie geen uitspraken. De woordvoerster kan alleen kwijt dat het om een verdachte uit de gemeente Eijsden-Margraten gaat. Uit de verdenking blijkt wel dat het slachtoffer nog niet volwassen was, ondanks het feit dat ze een vavo-opleiding genoot.

'Zaak van politie'

Ook een woordvoerder van het Vista College wil weinig over de zaak kwijt. "We hebben van de politie begrepen dat er iemand is aangehouden en meer kunnen we daar niet over zeggen. Het is nu een zaak van de politie." L1 heeft advocaat Gijs Geerlings, die de leraar bijstaat, meermaals om commentaar verzocht. Hij heeft laten weten niet op die verzoeken in te gaan.