Limburg Centraal: Glanerbrook enige doorstroomlocatie

Glanerbrook © L1
De politiek en de toekomst van Maastricht Aachen Airport, oud-gouverneur Frissen over Koningsdag, Glanerbrook wordt doorstroomlocatie Oekraïense vluchtelingen en meer Limburgs nieuws.

Glanerbrook wordt doorstroomlocatie Oekraïense vluchtelingen

De crisisopvang voor Oekraïense vluchtelingen wordt vanaf deze week afgeschaald. Het MECC in Maastricht gaat dicht en sporthal Glanerbrook in Geleen is de enige doorstroomlocatie voor Oekraïners in Limburg. Daar is maximaal plaats voor 300 vluchtelingen voor de acute opvang van maximaal enkele dagen.

Brabantse investeerders bezoeken 'hun' ENCI

Ambitieuze plannen voor de oude cementfabrieken van de ENCI in Maastricht en de bijbehorende terreinen in Maastricht. Ze zijn opgekocht door drie investeerders uit Brabant. Dinsdag namen de mannen een kijkje in de gebouwen en het gebied en werden de plannen voorzichtig uit de doeken gedaan.

De politiek en de toekomst van Maastricht Aachen Airport

Wat wordt de toekomst van Maastricht Aachen Airport? Het provinciebestuur komt morgen met het langverwachte voorstel voor het vliegveld in Beek. Vier opties liggen op tafel van forse groei tot keiharde sluiting. Welke kant het op gaat is nog onduidelijk. Want pas begin juni neemt het Limburgs Parlement een definitief besluit. Vandaag laten politieke partijen alvast weten hoe de vlag er op dit moment bij hangt.

Wat komt er allemaal kijken bij Koningsdag?

Er worden tienduizenden bezoekers verwacht en nog eens 2,5 miljoen televisiekijkers. Nog ruim een week en dan bezoeken koning Willem-Alexander en zijn familie Maastricht. De laatste keer dat de Koninklijke familie Limburg aandeed was in 2011, toen nog Koninginnedag in Thorn en Weert. Wat komt er allemaal kijken bij zo'n bezoek en levert het de regio iets op? We praten daarover met oud-gouverneur Léon Frissen.

Schuurs met nieuwe dubbelpartner naar Stuttgart

Tennisster Demi Schuurs pakt haar seizoen weer op na haar verlies in de Billy Jean King Cup afgelopen weekend. Nederland verloor de wedstrijd met 0-4 van Spanje. Lang kan Schuurs er niet bij stil staan want nu staat ze alweer in Stuttgart op de baan met haar nieuwe dubbelpartner.