Vivianne Heijnen zit 100 dagen in kabinet

Staatssecretaris Vivianne Heijnen in 'Vak K' © ANP
Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen uit Maastricht (CDA) zit woensdag precies 100 dagen als staatssecretaris in het kabinet en begint zich steeds beter te voelen in haar functie.
"Dat komt omdat ik meer mensen leer kennen en de dossiers beter in de vingers krijg", zo zegt Heijnen.
Na 100 dagen werd het tijd voor een rondleiding op haar kantoor in Den Haag:

Wethouder

Op 10 januari werd het nieuwe kabinet Rutte IV officieel geïnstalleerd door koning Willem-Alexander. En dus ook Vivianne Heijnen. Zij was van 2010 tot en met 2018 gemeenteraadslid in Maastricht en daarna bijna vier jaar wethouder.

Maastricht

"In Maastricht had ik toch alles redelijk goed onder controle. Ik kende iedereen. Hier was ik volledig nieuw. Maar ook in Den Haag wil ik werken op de manier zoals ik dat in Maastricht heb gedaan", zo zegt Heijnen.
Daarmee doelt ze op het zoveel mogelijk rechtstreeks contact hebben met burgers en hen op een zo helder mogelijke manier uitleggen waar je mee bezig bent.

Drie maanden in hotel

Het acclimatiseren in Den Haag is sinds zo’n drie weken ook een stuk aangenamer geworden nu Heijnen een appartement heeft. Daarvoor verbleef zij drie maanden in een hotel. "Dat was best wel heftig. Maar nu heb ik een plek voor mezelf waar ik familie en vrienden kan uitnodigen. Want ik heb heel graag mensen om me heen", vertelt de staatssecretaris.