Grootste GGD pop-up locatie sluit: 'Blij dat het kan'

Afbreken pop-up locatie GGD bij MECC Maastricht gestart © L1 (Sjors Abeling)
Nu de drukte bij de corona test- en vaccinatieplekken afneemt is het voor de GGD tijd om afscheid te nemen van enkele plekken.
Zo ook de grootste pop-up locatie in Limburg, vlakbij het MECC in Maastricht.
Zondag was de laatste dag dat mensen getest konden worden in de grote witte tent bij het MECC. "Het was zo rustig. Er zijn maar een stuk of 30 man getest op de hele dag", zegt Rik Wagemans, coördinator Testen en Vaccinaties bij de GGD.

Blij dat de tent weg kan

De tent is zijn project, legt hij uit in de L1 Nieuwsshow. "Het was de eerste in Nederland maar toch ben ik blij dat hij weggaat. Dat betekent namelijk dat het niet meer nodig is." Wagemans, die uit de evenementenbranche komt en nu sinds twee jaar werkt voor de GGD, weet niet wat er met de tent gaat gebeuren. "Mogelijk wordt hij opgezet bij een festival of gaat het naar een winkelcentrum."

Toekomst

Wagemans blijft wel nog verbonden bij de GGD maar gaat ook langzaam terug naar zijn eigen vakgebied. "We blijven ons voorbereiden op mogelijk later dit jaar als er weer opgeschaald moet worden. Maar ik hoop dat dat niet nodig is" Wel stelt hij gerust, "Maar als het nodig is en de tent is beschikbaar dan kan hij binnen drie weken weer klaar staan."
Afbreken GGD pop-up locatie bij MECC in Maastricht © L1 (Sjors Abeling)

Nieuwe openingstijdens Midden- en Noord-Limburg

De GGD Midden- en Noord-Limburg laat dinsdag aan L1 weten nieuwe openingstijden te hanteren. De testlocaties in Echt, Venray en Weert zijn nu alleen nog in de ochtenden tussen 08:00 en 13:00 uur te bezoeken. In Venlo kunnen mensen zich tussen 08:00 en 17:00 uur melden. De locaties zijn zonder afspraak te bezoeken.