Limburg Centraal: Bloesempracht op z'n paasbest

Bloesem bij Berg en Terblijt. © L1
Drukke dagen voor Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden, de toekomst van MAA, bloesempracht op z'n paasbest en meer Limburgs nieuws.

Vier scenario's voor Maastricht Aachen Airport

Wat wordt de toekomst van Maastricht Aachen Airport? Het provinciebestuur komt woensdag met een definitief voorstel voor het vliegveld in Beek. Er liggen vier opties op tafel: van forse groei tot keiharde sluiting. Gedeputeerde Staten zullen de voor- en nadelen van alle scenario's zo gedetailleerd mogelijk uitwerken. Vandaag deel 2 waarin we inzoomen we op die modellen. In de studio is directeur Jos Roeven van Maastricht Aachen Airport te gast.

Spiritualiteit heeft veel gezichten, ook in Wittem

De kloosterboekhandel in Wittem wordt druk bezocht. Opvallend veel niet-gelovigen zoeken daar een boek over zingeving. Meer dan de helft van alle Nederlanders gelooft niet meer in God, blijkt uit een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau. Maar spiritualiteit heeft vele gezichten, zien ze in pelgrimsoord klooster Wittem.

Drukke dagen voor Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden

Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden repeteert hard voor het Pinksterconcert. Vorige week speelde ze nog een serenade voor Willem-Alexander en Maxima. Er volgt nog een kers op de taart, want op Koningsdag marcheert Saint Cécile samen met twee Maastrichtse harmonieën al spelend over de Servaasbrug in het bijzijn van het koningspaar. Al met al zijn het na een lange coronastilte ineens drukke dagen voor de "De Roej" uit Eijsden.

Limburgse bloesempracht op z'n paasbest

Een zonovergoten Pasen trok veel mensen naar Zuid-Limburg, waar de bloesempracht nu op z'n toppunt is. Blije gezichten van duizenden bezoekers en zeker ook de horeca-ondernemers.

Recordpoging reuzenomelet bakken in Hegelsom

Uien, paprika en champignons, van ieder 20 kilo. Dan 10 kilo spek, 5 kilo boter en een paar kilo zout. En natuurlijk eieren, maar liefst 5.500 stuks. Dat zijn de ingrediënten die nodig zijn om het grootste omelet van Nederland te bakken. Jeugdcarnaval Hegelsom deed een recordpoging reuzenomelet bakken.

Talentendag bij Eaters

Ondanks de zomerse temperaturen afgelopen weekend bonden jonge ijshockeyers en ijshockeysters de schaatsen onder. In Geleen organiseerde Eaters een jeugdtoernooi waarbij ook clubs uit Duitsland en België te gast waren.