Martina maakt liedjes over verhalen van vluchtelingen

Singer-songwriter Martina Lucic. © L1
Singer-songwriter Martina Lucic uit Landgraaf interviewde acht mensen die, net zoals zijzelf ooit, naar Nederland zijn gevlucht. Ze verwerkte hun verhalen in een plaat én een boek onder de titel 'The Untold Stories'.
Martina Lucic, ook wel bekend met haar artiestennaam Mala, was vier maanden oud toen ze met haar ouders vanuit Kroatië naar Nederland vluchtte.

Familieverhaal

Op haar debuutalbum zong ze over het verhaal van haar familie. Ze kreeg daar veel reacties op van mensen die zelf ook een vluchtelingenachtergrond hebben. Het bracht haar op het idee om met hen in gesprek te gaan, en op basis van die gesprekken nieuwe liedjes te schrijven.
Een intensief project, waarbij Mala ook veel over zichzelf leerde. "Ik realiseer me hoe goed ik het heb, en ben mijn ouders dankbaar dat ze voor ons, de kinderen, naar Nederland zijn gekomen", vertelde ze in L1mburg Centraal.

The Untold Stories

Mala hoopt met haar project te zorgen voor meer onderling begrip. "We zijn allemaal mensen, en we willen allemaal hetzelfde. Gelukkig en gezond zijn." De plaat en het boek The Untold Stories worden op vrijdag 22 april gepresenteerd in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.