L1mburg Centraal: Burgemeester voelt zich geïntimideerd

Jos Hessels © L1 (Randy Beaumont)
Bomenactie in Roermond, twintiger Stefan Ansinger treedt in bij de Dominicanen en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van zondag 17 april 2022.

Burgemeester van Echt-Susteren geïntimideerd

Een opvallend bericht op Facebook van burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren. Hij laat weten zich geïntimideerd te voelen door enkele inwoners van zijn gemeente. Die hebben hem de afgelopen weken een paar keer thuis opgezocht. De burgemeester maakt er melding van omdat hij het niet langer pikt. Het is niet de eerste keer dat de burgemeester mikpunt is van boze burgers.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Bomenactie Roermond

Het is een bijzonder gezicht: sinds vandaag staat er op de Markt in Roermond een bos. Een initiatief van lokale ondernemers, die de vergroening van hun stad een zetje willen geven. Het bos blijft een week op de Markt staan, en zal daarna opduiken op andere plekken in de binnenstad.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Twintiger Stefan Ansinger treedt in bij de Dominicanen

Pasen is het belangrijkste christelijke feest, en toch wordt dat door steeds minder mensen op die manier beleefd: want meer dan de helft van de Nederlanders geloof niet meer in God, blijkt uit cijfers van het CBS. Desondanks zijn er nog steeds jonge mensen die kiezen voor een religieus leven. Stefan Ansinger uit Venray bijvoorbeeld. Na zijn studie bestuurskunde trad hij in bij de Dominicanen. Een 800 jaar oude orde, die als doel heeft het geloof door te geven.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Vluchtelingverhalen in muziek en beeld

Vier maanden oud was zangeres Martina Lucic (bekend van haar artiestennaam Mala) toen ze met haar ouders vanuit Kroatië naar Nederland vluchtte. Ze heeft daar geen herinneringen aan, maar wel heeft ze altijd gevoeld dat zij en haar familie anders waren. Ze besloot te gaan praten met mensen die ook een vluchtelingenachtergrond hebben. Die gesprekken leverden een plaat en een boek op: 'The Untold Stories'. Een project dat, door de oorlog in Oekraïne, nog urgenter voelt.
Bekijk hier de hele reportage terug.

De toekomst van Maastricht Aachen Airport

Wat wordt de toekomst van Maastricht Aachen Airport? Gedeputeerde Staten komen binnen enkele dagen met een definitief voorstel voor het vliegveld in Beek. Vier opties liggen op tafel; van forse groei tot sluiting. De komende dagen besteden we hier aandacht aan. Vandaag in deel 1: een terugblik op de markante geschiedenis van het vliegveld.
Bekijk hier de hele reportage terug.