Rondtrekkend bos komende weken te zien in Roermond

Midden in het centrum op de Markt voor het stadhuis in Roermond staat een 'wandelend stadsbos'. Een twintigtal makkelijk te verplaatsen grote houten bakken met daarin verschillende bomen staan sinds zaterdagavond op de markt.
Het 'bos' staat er dankzij een initiatief van een aantal lokale, milieubewuste ondernemers die graag zien dat Roermond meer groen krijgt.

Zichtbaar maken

Hiermee steunen en hopen de initiatiefnemers het beleid van de gemeente Roermond om meer groen in de binnenstad te verwelkomen visueel te maken en ook te versnellen. "We proberen al jaren met de gemeente en een hele hoop mensen de stad te vergroenen. Maar dat is niet eenvoudig je hebt heel veel regels waar je aan moet voldoen. Op deze manier willen we laten zien wat groen met de stad doet", zegt initiatiefnemer Peter Stox.
Het is de bedoeling dat de bomen de komende zeven weken op verschillende locaties in Roermond te zien zullen zijn, waaronder bij de Steenweg, het Munsterplein, het Kloosterwandplein, de Neerstraat en tot slot weer terug naar de Markt.

Het belang van meer groen in de binnenstad

Vergroening staat op de agenda van de gemeente Roermond, maar met deze actie willen de lokale ondernemers, waaronder hoveniers, groen gerelateerde (horeca-)ondernemers en aanverwante bedrijven, de gemeente een extra zetje in de rug geven en de binnenstad opfleuren. Ook denken zij dat meer groen bevordelijk is voor de gezondheid en de leefkwaliteit in de binnenstad.

Kunst

Bij verschillende bomen heeft een kunstcollectief kunstwerken geplaats. Ook zijn er bomen waar gedichten en bordjes met korte verhaaltjes zijn geplaats. Volgens Vester Kok van A.S. creation is dit nodig om de aandacht van mensen te krijgen. "Kunst trekt ook mensen aan. Er zijn wellicht mensen die minder met bomen hebben. Die willen we er ook bij betrekken. Je ziet nu dat mensen ook naar de kunst willen kijken. Dat ze even stilstaan, tot zichzelf komen de kunst en gedichten bekijken en de bomen."