Poes Saartje ternauwernood gered: in motorkap tijdens rijden

Poes Saartje zat vast onder de motorkap. © Track'88
Poes Saartje heeft na deze zondag nog acht levens over: het beestje is namelijk ternauwernood gered door de brandweer nadat deze vastzat in de motorkop van een rijdende auto.
Het incident gebeurde op de Mozartstraat in Kerkrade. Volgens een correspondent ter plaatse waren zowel de eigenaren als de poes flink geschrokken.

Slapen

Saartje zat onder de motorkap van de auto om een dutje te doen. Toen de baasjes in hun auto stapten en de motor startte, raakte het dier verstijfd.

Gemiauw

De kat kroop nog verder onder het motorblok toen de auto eenmaal begon te rijden. Na een kilometer hoorde de baasjes het gemiauw van de poes. De auto werd aan de kant gezet en na een paar mislukte pogingen het dier te bevrijden, werd de brandweer gebeld.

'Goed afgehandeld'

De brandweer haalde een aantal onderdelen weg om Saartje te bevrijden. De kat werd weer heelhuids herenigd met de baasjes. "Alle credits naar de brandweermannen, perfect hoe ze het hebben afgehandeld", vertelt een van de baasjes opgelucht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!