Thea Jetten lijsttrekker GroenLinks bij Statenverkiezingen

Thea Jetten (rechts) krijgt een bloemetje overhandigd na haar uitverkiezing © GroenLinks Limburg
Thea Jetten is de lijsttrekker voor GroenLinks bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2023.
Dat heeft de ledenvergadering van GroenLinks Limburg zaterdag besloten.

Fractievoorzitter

Jetten, afkomstig uit Arcen, is sinds maart 2019 lid van het Limburgs Parlement. In oktober van dat jaar nam ze het fractievoorzitterschap over van Pepijn Baneke, die zijn taken als Statenlid ging combineren met het wethouderschap in Mook en Middelaar. Naast haar taak als fractievoorzitter was Jetten afgelopen jaar ook voorzitter van de vetrouwenscommissie die Emile Roemer voordroeg als nieuwe gouverneur.

'Spetterend verkiezingsresultaat'

Jetten is blij met haar uitverkiezing als lijsttrekker: "Ik ben enorm gemotiveerd om voor en namens GroenLinks Limburg een stevig verkiezingsresultaat te bereiken en zo mee te werken aan een sociaal en duurzaam Limburg. Samen met de huidige gedeputeerde en de rest van de toekomstige kandidatenlijst gaan we voor een spetterend verkiezingsresultaat met de ambitie om mee te blijven besturen.” GroenLinks heeft op dit moment vier zetels in het Limburgs Parlement.

2023

Het duurt nog even voordat er kan worden gestemd voor het Limburgs Parlement. Op 15 maart 2023 zijn de Provinciale Statenverkiezingen.