Video: Dubbel circusfeest in Geleen

Afbeelding ter illustratie
"Een droom die uitkomt" zo beschrijft Nico Wiertz zijn gevoel bij het zien van de circustent op de Markt in Geleen. "Jarenlang heb ik eraan gewerkt om het circus hier te krijgen. Dankzij de gemeente en het centrummanagement is het nu gelukt", zegt Wiertz.
Dat de circustent er staat op Wereld Circus Dag maakt hem extra trots. Al van kinds af aan is hij gefascineerd door het circus. Nu, 55 jaar later, staat hij op de Markt bij het circus. Daar waar de fascinatie is begonnen. Maar dat niet alleen. Wiertz is ook bevangen door de modelbouw van circussen. Vandaar dat hij een tentoonstelling met een internationaal modelbouwcircus naar Geleen wist te halen.

Tentoonstelling

De internationale tentoonstelling met 32 items, variërend van diorama tot modelbouw is te zien in de voormalige bibliotheek naast De Hanenhof. Grote circussen nagebouwd, soms identiek aan de werkelijkheid maar vaak ook met een vleugje eigen fantasie. En ook Nico staat er met zijn eigen circus "Sarrasani". Daar is Nico al vanaf 1988 mee bezig, 34 jaar dus. "Het wordt steeds groter. Er komt steeds iets bij".

Wilde dieren

Wat opvallend is bij de modelbouwcircussen is dat er veel wilde dieren te zien zijn die vandaag de dag in Nederland in het circus niet meer voorkomen. Dat vindt Nico ergens wel jammer. "Maar dan ga ik naar het buitenland daar zijn ze wel te zien"
De tentoonstelling is zondag nog tussen 10:00 uur en 17.00 uur te zien.