Repetitie van harmonie die voor het koningspaar gaat spelen

Sainte Cecile (18 april 2022)
Sainte Cécile © L1
Marcheren, spelen en een koninklijke groet geven op een drukke straat met weinig ruimte. De tambour-maître van Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden wacht een zware taak tijdens Koningsdag.
"We hebben niet heel veel bewegingsruimte maar het moet er uiteraard voortreffelijk uit zien op Koningsdag. Het is een hele eer natuurlijk", vertelt Nico Dassen, de tambour-maître van de harmonie.

Voortreffelijk

Op 27 april marcheren ze gebroederlijk met Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht en Harmonie Sint Petrus & Paulus uit Wolder over de Sint Servaasbrug richting het koningspaar.
Bekijk hier de repetitie:

Bekende muziek

De partijen die de harmonie gaat spelen tijdens Koningsdag zijn voor alle muzikanten wel bekend. Maar een gezonde spanning blijft tocht, vertelt hoornist Julie Feron: "Het zou gek zijn als je niet een beetje zenuwachtig bent. Ik zit er vanaf de eerste maat in als we beginnen. We hebben ook nog veel nieuwe leden bij de harmonie maar we hebben er allemaal heel veel zin in en verheugen ons om voor de koning en koningin te spelen."

Drukke dagen

Na een lange muzikale stilte door corona is het ineens druk voor één van de twee harmoniën in Eijsden. Er wordt ook hard gerepeteerd voor het Pinksterconcert op 4 juni, onlangs bracht Sainte Cécile een serenade voor Willem-Alexander en Maxima en dan is er ook nog het optreden op Koningsdag.

Beetje zenuwachtig

"Kippevel natuurlijk", zegt voorzitter Anton Janssen. "We hebben zo lang niet kunnen spelen en dan is dit heel erg bijzonder." In Cultureel Centrum Eijsden wordt onder leiding van dirigent Jan Cober gewerkt aan het grote concert tijdens Pinksteren.