L1mburg Centraal: 14 jaar celstraf en tbs voor vrouwenwurger

Stockfoto. © iStock
De lijdensweg van bisschop Smeets, bouw Einstein Telescope lijkt weer stap dichterbij en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van vrijdag 15 april.

Veertien jaar celstraf en tbs voor vrouwenwurger

Hij werd in 1997 al eens veroordeeld voor het wurgen van zijn toenmalige echtgenote, maar vrijdag kreeg Wiel F. (74) uit Grevenbicht veertien jaar cel en tbs omdat hij ook zijn tweede vrouw wurgde. Het incident vond plaats op 26 september 2021 in de Lindenstraat. De overeenkomsten tussen beide zaken zijn talrijk, maar de belangrijkste gelijkenis is het motief. Wiel kampte tijdens beide relaties met aanzienlijke schulden en wilde dat voor zijn beide echtgenotes verborgen houden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

De lijdensweg van bisschop Smeets

Met Pasen wordt de lijdensweg van Christus herdacht. Ook de ernstige zieke bisschop Harrie Smeets maakt een lijdensweg door.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Bouw Einstein Telescope lijkt weer stap dichterbij

De geheimen van het oneindige heelal, misschien worden ze over enkele jaren hier in Limburg wel ontrafeld. Want de bouw van de Einstein Telescope lijkt weer een stap dichterbij te komen, nu er bijna een miljard euro is gereserveerd voor de bouw van het kilometerslange meetinstrument.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Hekken weg rond jeugdinstelling Cadier en Keer

Een belangrijk moment voor jeugdinstelling Via Jeugd in Cadier en Keer: vanaf nu zijn de hoge hekken rondom de instelling verdwenen. Die stonden er nog uit de tijd dat het een jeugdgevangenis was. Het verdwijnen van die hekken heeft een behoorlijke betekenis.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Oud-Spartaan moet Fortuna tips geven

De wedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat Sparta is voor Fortuna Sittard wederom een belangrijk in de strijd tegen degradatie. Trainer Sjors Ultee heeft in de aanloop naar dit duel gretig gebruikt gemaakt van een Spartakenner binnen zijn eigen spelersgroep, Deroy Duarte.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Kennedymars terug van weggeweest

Na drie jaar afwezigheid keert de Kennedymars weer terug in Sittard. Duizenden mensen staan zaterdagochtend in alle vroegte weer op de markt te wachten op het startschot. Voor de 73-jarige Hans van Wakeren uit Stein belooft het een hele bijzondere editie te worden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Maastricht heeft veganistische studentenvereniging

Maastricht is officieel een studentenvereniging rijker. Een veganistische welteverstaan: The Vegan Student Association. Sinds het begin van de coronacrisis houden verschillende veganstudenten al allerlei activiteiten. Maar nu zijn ze ook een officiële vereniging. De thuisbasis is het voormalige gebouw van het Landbouwbelang.
Bekijk hier de hele reportage terug.