Vloer mogelijk onveilig: leerlingen Blariacum naar huis

De vloeren van het schoolgebouw van het Venlose Juniorcollege, onderdeel van het Blariacumcollege, zijn mogelijk onveilig en daarom zijn alle leerlingen vrijdagochtend naar huis gestuurd.
Er is onderzoek gedaan naar het gebouw en de breedplaatvloeren en daaruit is gebleken dat er aanvullende maatregelen nodig zijn.

Instorten parkeergarage

Het Venlose schoolgebouw dateert uit 2007. Een woordvoerder van het Blariacumcollege laat weten dat het onderzoek is gestart naar aanleiding van het instorten van de parkeergarage bij Eindhoven Airport in 2017. Die garage had zo'n zelfde vloer. De school zegt de veiligheid in het gebouw niet te kunnen garanderen en stuurde daarom alle scholieren naar huis.

Online les

"We kunnen en willen niets anders dan veiligheid en zekerheid voorop stellen en risico’s uitsluiten. Daarom hebben we de leerlingen en medewerkers gevraagd om het gebouw te verlaten", schrijft de school op de website.
In de week na Pasen krijgen de eerste en tweede klassen online les. De buitenschoolse activiteiten die buiten het gebouw plaatsvinden, gaan wel door. Alle overige klassen krijgen wel fysiek les in het Seniorcollege.

Veiligheidsmaatregelen

De school laat weten per direct veiligheidsmaatregelen te treffen. Om welke maatregelen het gaat, kan de woordvoerder nog niet zeggen. "In de tussentijd onderzoeken we, in samenwerking met externe deskundigen en de gemeente Venlo, wat de definitieve maatregelen voor de lange termijn zullen zijn."