L1mburg Centraal: Vertraging in hoger beroep Pinkpop

Afbeelding ter illustratie © L1 (Frank Moonen)
Toerismesector herstelt van corona en hoogwater, luchtverdediging Vredepeel naar Slowakije en meer Limburgs nieuws.

Maanden vertraging in hoger beroep Pinkpopdrama

Opnieuw heeft het Hof in Den Bosch besloten het hoger beroep over een dodelijk ongeluk na Pinkpop 2018 uit te stellen. Eerder kreeg de dader 120 uur taakstraf en een rijontzegging. De advocaat van verdachte Danny S. heeft nu de verdediging neergelegd.

Luchtverdediging Vredepeel naar Slowakije

Een grote uittocht bij Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel donderdagochtend. Zo'n 150 militairen vertrokken er in een colonne van vrachtwagens naar Slowakije. Daar wordt het Patriot-systeem opgesteld om het luchtruim te bewaken vanwege de oorlog in Oekraïne.

Tonnen textiel ingezameld in Venlo

Een duidelijk tevreden bedrijfsleider van kringloopwarenhuis Het Goed in Venlo. In die gemeente zamelden basisschoolleerlingen bijna 23.000 kilo textiel in. Ze sorteerden en herstelden ook nog eens duizenden kledingstukken, waardoor maar liefst 75 procent van de kleding meteen weer gedragen kan worden.

Toerismesector herstelt van corona en hoogwater

Het paasweekend staat voor de deur, met zacht en zonnig weer, ideaal voor toeristen die een lang weekend vrij hebben. Na twee jaar corona snakken ook ondernemers in de toeristische sector naar volle campings, hotels en vakantieparken.

Schuurs klaar voor Billie Jean King Cup

Tennisster Demi Schuurs uit Nieuwstadt maakt zich met het Nederlands team op voor de kwalificatiewedstrijd tegen Spanje. Nederland moet winnen in de Billie Jean King Cup om zich te plaatsen voor de finaleronde in november. Het duel vindt vanaf vrijdag plaats in de Maaspoort in Den Bosch.

Oekraïense Elena werkt in bloemenwinkel in Schin op Geul

Volgens het UWV hebben 900 gevluchte Oekraïeners in Limburg werk gevonden. De taal kan een barrière zijn maar niet voor Elena. De Oekraïense kwam een maand geleden aan in Schin op Geul en werkt nu twee weken in een bloemenwinkel.