Maandenlange vertraging in hoger beroep Pinkpopdrama

Afbeelding ter illustratie © Track '88
Het Hof in Den Bosch heeft besloten het hoger beroep tegen Danny S. (38), veroorzaker van een dodelijk ongeluk na Pinkpop 2018, voor onbepaalde tijd uit te stellen. Danny heeft geen advocaat meer nadat zijn raadsman Ivo van de Bergh onlangs de verdediging neerlegde.
Daardoor verscheen Danny donderdag alleen voor het Hof.

Déjà vu

Het is opvallend dat Danny zonder advocaat verscheen, omdat hij dat al eens deed toen het hoger beroep in augustus 2021 zou beginnen. Zijn advocaat Raimon Maessen had toen net de samenwerking met zijn cliënt beëindigd. Ook toen besloot het Hof de zaak uit te stellen. Danny krijgt een pro deo-advocaat toegewezen die hem over enkele maanden zal bijstaan.

Geen geld

Volgens het Hof is de zaak juridisch te complex voor Danny en is bijstand door een advocaat daarom noodzakelijk. Het is een zeldzaamheid dat in een zaak van deze omvang twee keer de verdediging wordt neergelegd. Zowel zijn eerste advocaat Maessen, als diens opvolger Van de Bergh wil niets kwijt over de reden van de breuk.
Volgens Danny kan hij een advocaat simpelweg niet betalen en heeft dat in beide gevallen voor frictie gezorgd. Een 'gratis' advocaat moet nu uitkomst bieden.

Bittere pil

Het is niet bekend wanneer het hoger beroep wordt voortgezet. De nieuwe vertraging is een bittere pil voor slachtoffers en nabestaanden. Een 35-jarige man overleed bij het ongeval, drie anderen raakten ernstig gewond. "Mijn cliënten zeiden maandag nog: 'Wij hebben levenslang.' Ze willen dit boek sluiten. Dat gaat op deze manier natuurlijk niet", zei hun advocaat Nino Pennino eerder tegen L1.