Verkeersmaatregelen om paasdrukte in goede banen te leiden

Roermond en Venlo verwachten dat het druk gaat worden tijdens het paasweekend © L1
Nu de coronamaatregelen achter ons liggen, wordt dit jaar weer een grote toestroom van buitenlandse kooptoeristen verwacht tijdens het paasweekend. Roermond en Venlo nemen daarom alvast verkeersmaatregelen.
Veel winkels in Duitsland en België zijn gesloten rond Pasen en daarom trekken kooptoeristen massaal de grens over. Op Goede Vrijdag, in Duitsland beter bekend als Karfreitag, kunnen ondernemers rekenen op extra bezoekers. Die drukte houdt zeker tot en met maandag aan.

Het verkeer regelen

In Roermond zal de toestroom van verkeer over de N280 vanuit Duitsland gedoseerd worden met behulp van verkeerslichten. Om sluipverkeer door Boukoul en Asenray te voorkomen sluit de gemeente de toegangswegen naar Turfbroek en Maalbroek af. Maar dat gebeurt pas als de file die afslag bereikt. Verder moeten verkeersregelaars het bestemmingsverkeer in beide dorpen begeleiden.
Ook in Venlo worden mensen ingezet die het verkeer moeten regelen. Verder staan er tijdelijke bewegwijzering en matrixborden opgesteld in de gemeente om koopjesjagers te informeren.

Toch naar centrum komen?

Beide gemeenten roepen hun inwoners op om vooral op de fiets te stappen, te lopen of het openbaar vervoer te nemen als ze het centrum willen bezoeken.

Vorig jaar anders dan normaal

Waar ondernemers het normaal gesproken van de paasdagen moeten hebben, was het in 2021 overal rustig. De coronapandemie gooide namelijk roet in het eten. Funshoppen met het hele gezin was toen niet mogelijk, alleen winkelen op afspraak. Dat zorgde voor minder klandizie en een lagere omzet.